Közélet

Levágott lófejet talált az autóján

A Keresztapából ismert maffiafenyegetést egy ausztrál férfi kapta. A rendőrség először drogkartellekről, és rosszul elsült drogügyletről beszélt, de lehet, hogy csak egy dühös volt barátnő a tettes.

A rejtélyes eset Sydney egyik csendes kertvárosában történt, ahol egy – neve elhallgatását kérő – férfi autójának motorháztetőjén jelent meg a levágott lófej, még az előző héten. A Daily Telegraph beszámolója szerint a járművet még meg is rongálták: ablakai be voltak törve, a karosszérián pedig horpadások díszelegtek.

Az autó tulajdonosa eleinte nem akart szóba állni az esetet felkapó újságírókkal, de miután mindenhol csak a rendőrség nyilatkozata jelent meg, amelyben utcai bandákról és drogügyletekről beszéltek, a férfi megtörte hallgatását, kijelentve, hogy az egész eset túlságosan fel lett fújva, és szó sincs semmiféle alvilági üzelmekről.

„Egy volt barátnőm lehet, két-három évvel korábbról” – jelentette ki a Telegraph-nak a férfi. De azt is mondta, lehet, hogy az elkövető családjának valamelyik tagjára lehetett ideges. De azt is elképzelhetően tartja, hogy a levágott lófej nem hordoz semmiféle nekik szóló üzenetet, csak sima vandalizmus történt. A rendőrség szerint a lófej egy vágóhídról származik, és nem külön emiatt lett leölve egy ló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik