Közélet

Mégsem kígyóméreg végezhetett Welsz Tamással

A szakértők azt valószínűsítik, hogy az Egyesült Államokban kivégzésekhez használt méreganyaggal, nátrium-pentotál-szérummal végzett magával Welsz Tamás – írja a Blikk.

A nyomozás adatai szerint Welsz Tamás már hónapokkal ezelőtt beszereztetett két kis üvegnyi mérget egy gyógyszerész ismerősével. Az egyiket saját részre, a másikat pedig élettársának, Horthy Andreának – értesült a Blikk.

A szert bizonyosan illegális forrásból szerezték, s Welsz közel egymilliós összeget fizetett érte. Az üzletember tisztában volt azzal, hogy miként, menyit kell bevenni belőle, s milyen módon, mennyi idő alatt hat.

A Blikk úgy értesült, a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a Welsz Tamást szállító rendőrségi kocsit kissé lemaradva követte a férfi élettársa. Amikor látta, hogy a kómába esett párjával megáll a rendőrautó, azonnal felhívta egy alkalmazottjukat, aki amolyan mindenes volt az érdi birtokon.

„Az azóta kihallgatott férfi elmondta, hogy Horthy Andrea arra utasította, hogy a fürdőszobában keresse meg az üres méregfiolát, és szabaduljon meg tőle. Ezt az alkalmazott meg is tette. Az udvaron lévő, mintegy tíz köbméteres emésztőbe dobta az üvegcsét” – mondta el a Blikk informátora.

„A nátrium-pentotált altatószerként, érzéstelenítőként, igazságszérumként alkalmazzák. Külföldön kivégzéshez méregként is használják. Beszúrása után rövid időn belül eszméletvesztés várható, majd, hatására a légzés, a keringés, végül a szív is leáll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik