Közélet

Füvet nyíró munkásra landolt egy kisgép, levágva a kezét

Az idős áldozat a leszállópályán nyírta a füvet, amikor a leszálló gép hátulról nekicsapódott.

A 84 éves pilóta Tennessee államból érkezett meg a kis észak-carolinai repülőtérre, ami – ahogy azt egy helyi lakos jellemezte a WSOCTV-nek – gyakorlatilag csak egy kis füves mező, irányítótorony nélkül. A leszállópályán pont a kis légcsavaros gép érkezésekor vágta a füvet egy 74 éves férfi, akinek háta mögül érkezett a repülő, és esélye sem volt arra, hogy észrevegye a pont felé tartó gépet – mondta el a New York Daily Newsnak egy helyi rendőrtiszt.

A repülőgépet vezető Edward Sisson az eset után elismerte: ő sem vette észre a fűnyírós embert, csak amikor már késő volt. És akkor már hiába próbálta meg elkerülni az ütközést. A kisgép légcsavarja eltalálta a John Ruftyt, és teljesen levágta a kézfejét.


A kisgép és a fűnyíró a baleset után
Fotó: WSOCTV

A pilóta végül teljesen sértetlenül sétált el a repülőtől, ami az ütközéstől felborult. Ruftyt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kritikus állapotban fekszik – mondta el egy nővér a Daily Newsnak. A rendőrség egyelőre semmilyen vádat nem tervez emelni a pilóta ellen, aki a beszámolók szerint tapasztalt és egyátalán nem tűnik olyan idősnek, mint a kora. Az esetet a légügyi hatóságok vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik