Közélet

Hiába várták a bíróságon a vérfertőző apát és lányát

Miután egyik érintett sem jelent meg a tárgyaláson, a bíróság elrendelte elővezetésüket.

Sem az első-, sem a másodrendű vádlott nem jelent meg szerdán a Zalaegerszegi Járásbíróságon, ahol vérfertőzés bűntettének vádja miatt kellett volna a bíróság elé állniuk.

Az apa 2005 és 2013 között, pontosabban meg nem határozható időpontokban, több alkalommal is közösült lakásukban saját lányával, a másodrendű vádlottal. A vádirat szerint a viszony a lány 18 éves korában kezdődött, kezdetben gyakoribb, később egyre ritkuló együttlétekkel. A kapcsolatból 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született. A Blikk nem sokkal azután, hogy fény derült az esetre, azt írta, a kapcsolatból született egy harmadik gyermek is, ám ő meghalt.

A vádat igazságügyi genetikai szakvéleménnyel támasztotta alá az ügyészség.

Az apa beismerő, míg lánya részben beismerő vallomást tett a nyomozás alatt. Mivel a vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb, ezért törvényi lehetőség van szabadságvesztés helyett enyhébb büntetés kiszabására, az ügyész ennek fényében a férfira pénzbüntetést kért, gyermekével szemben pedig próbára bocsátást indítványozott.

Miután az első tárgyalási napon nem jelentek meg a vádlottak, a bíróság elrendelte elővezetésüket és új tárgyalási napot tűzött ki 2014. május 21-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik