Közélet

Gyerekeket vert meg, rugdosott össze a nógrádi tinibanda

Egy fiút megpofoztak és hátba rúgtak, egy lánynak a haját cibálták és a kezét rángatták, egy harmadikat pedig kis híján ki is raboltak.

Csoportosan elkövetett rablás kísérlete, súlyos testi sértés kísérlete és csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat az ügyészség két lány és egy fiú ellen, akik gyerekekre támadtak tavaly, december közepén Salgótarjánban. Egy 12 éves lánytól a mobilját is megpróbálták elvenni.

Öten indultak el csatangolni tanítás után Salgótarján utcáin, így kerültek a buszpályaudvarra. Itt a három fiú két 12 éves srácot megpofozott, illetve hátba rúgott, a lányok pedig egy 13 éves társukat rángattak meg a kezeinél fogva és a haját cibálva. Ezután megláttak egy 12 éves lányt, aki a mobiltelefonján beszélt. Követni kezdték őt, azt tervezték, hogy őt is megverik.  Miután nem tudták elgáncsolni, szorosan körbevették, és az egyik gyermekkorú megpróbálta kicsavarni a telefont a kezéből. Mivel a lány nem engedte el a mobilt, ezért a két lány többször pofon ütötte, lökdöste őt, sőt, néhányszor bele is rúgott. Ekkor a fiatalkorú fiú ráütött a fejére, közben próbálták megszerezni a hátizsákját.

Egy felnőtt lépett közbe, a lánynak így sikerült kiszabadulnia támadói gyűrűjéből. A gyerek zúzódásos sérüléseket szenvedett, de az ügyészég szerint az arccsontja is eltörhetett volna.

Az ügyészség hármuk ellen emelt vádat. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja az érintetteket, úgy velük szemben – tekintettel életkorukra – öt évig tartó börtönbüntetést szabhat ki. Egy felnőtt ugyanezért kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A fiatalok házi őrizetben várják a tárgyalást – tudtuk meg a Nógrád Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik