Közélet

Négykarú-négylábú csecsemő született

Az orvosok szerint parazita ikertestvérének köszönheti a felesleges végtagokat.

A kisfiú április másodikán, a Kína déli részén található Kuangtung tartományban jött világra, összesen három kilogrammos testsúllyal. A helyzet kellő felmérése után az orvosok április 11-én végezték el a normális élethez szükséges sebészi beavatkozást – a műtét sikeres volt, az immáron 2,4 kilogrammos gyermek állapota stabil.

A kantoni női- és gyermek-egészségügyi központ vezető sebésze szerint a felesleges végtagok egy alulfejlett, a terhesség során a gyermek testével összenőtt, parazita ikertestvértől származnak.

Az anyuka a várandóssága alatt állítólag ötször is járt különböző kórházakban és klinikákban, de egyik helyen sem vették észre a rendellenességet. Az apuka ennek ellenére képtelen magának megbocsátani: “Csak a munkám érdekelt. Csak arra gondoltam, hogy pénzt keressek, ahelyett hogy elvittem volna a feleségemet egy rendes orvoshoz.

Bár a kisfiú állapota stabil, még hosszú út vezet a teljes felépülésig, ugyanis közvetlenül a múlt pénteki műtét előtt tüdőgyulladással és veleszületett szívproblémákkal diagnosztizálták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik