Közélet

Kilométereket autózott a tetőn hagyott csecsemőjével

A két hónapos csecsemőt egy járókelő találta meg egy kereszteződés közepén. A gyerekülésbe rögzített kisbaba nem sérült meg.

Megúszta a börtönt az a 21 éves anyuka, aki úgy indult el autójával egyik barátjától az amerikai Phoenix városában, hogy közben a kisbabája az autó tetejére volt rakva. Az arizonai Catalina Clousert 16 év próbaidőre ítélte az ügyében döntő bíróság, miután a nő még februárban bűnösnek vallotta magát gyermek veszélyeztetése és bódult állapotban történt vezetés vádjában, a még 2012 nyarán történt esetben – jelentette a KPHO-TV.

Clouser húsz kilométert tett meg, mire feltűnt neki, hogy gyereke nincsen az autóban. Feledékenységében nagy szerepet játszhatott, hogy barátjánál marihuánát fogyasztott. A kisgyerek egy kereszteződésben zuhant le az autó tetejéről, és egy járókelő találta meg az út közepén, hajnali háromnegyed egykor. A baba gyerekülésben feküdt és nem sérült meg. Az eset idején még csak 19 éves anyukát azután tartóztatták le, hogy visszatért a helyszínre, a gyerekét keresve.

Gyerekülés – szembe vagy háttal?

A következő felvételek tanulsága szerint a menetiránynak háttal fordított (egyévesnél nagyobb gyerekeknek való) gyerekülés jóval nagyobb védelmet nyújt egy ütközéskor keletkező erőhatások ellen, mint a menetirány szerint fordított. (Persze a jobb első ülésre rakott gyerekülésnél figyelni kell, hogy a nem vezető oldali légzsákot ki kell kapcsolni, deaktiválni kell.) Illetve nagyon fontos a gyerekülés rendeltetésszerű, helyes bekötése is, különben elvész a védőfunkciója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik