Közélet

A TEK csapott le korrupt határrendészekre

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön elfogott több gyulai határrendészt korrupció gyanúja miatt - közölte az MTI információját megerősítve a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő tevékenysége során beszerzett adatok alapján korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást folytat a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó hivatásos rendőrök ellen.

A nyomozás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra, hogy a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó, határrendész szolgálatot teljesítő rendőrök a gyulai határátkelőhelyen a Magyarország területére történő belépéskor pénzt, illetve tárgyakat kérnek és fogadnak el külföldi kamionok sofőrjeitől.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség “további határrendészeket érintően” több helyszínre kiterjedő, szervezett akció keretében hajtott végre nyomozati cselekményeket – tartalmazza a közlemény, amely szerint az ügyben részletesebb tájékoztatást pénteken adnak.

Ajánlott videó