Közélet

Tévedésből kidobta a százmilliókat érő lottószelvényeit

Az állandó számokkal játszó férfi félrenézte a kihúzott számokat, és azt hitte nem nyert.

A pennsylvaniai állami lottótársaságnál az év elején teljesen értetlenül álltak egy milliódolláros nyeremény előtt, amit a nyertes elfelejtett beváltani. A York városában, egy kis boltban, még tavaly márciusban vásárolt 25 darab szelvény mindegyikén ugyanazok a számok voltak beikszelve, és egyenként ötvenezer dollárt értek. Azaz összesen 1,25 millió dollárt (280 millió forint) nyert valaki, majd nem váltotta be a nyereményét – írta a York Daily Record.

A lottótársaság szóvivője akkor még semmit sem tudott elmondani az esetről, csak azt, hogy melyik boltban vásárolta meg a nyertes a szelvényeket. A Daily Record a bolt egyik alkalmazottjától tudta meg, mi történt. Wendy Hilton a lapnak elmondta: egyik törzsvásárlójuk volt a „szerencsétlen nyertes”, aki azért nem váltotta be a milliós nyereményt, mert véletlenül a szemétbe dobta a szelvényeket.

Az eladónő elmondása szerint a férfi minden egyes nap ugyanazokat a számokat játszotta meg a Quinto nevű lottójátékon, ahol naponta kétszer is sorsolnak, és egyszerre mindig nagyjából húsz szelvényen játszott. Az állandó számokkal játszó férfi 25 darab szelvényt vásárolt aznap, amikor kihúzták a számait. Azonban amikor megnézte a nyerő számokat, valamelyik számot félreolvasta, azt hitte, hogy megint nem nyert, és az 1,25 millió dollárt érő lottószelvényeket a szemétbe hajította.

Amikor rájött arra, hogy milyen nagy hibát vétett, már késő volt, nem tudta azokat visszaszerezni. „Nagyon dühös volt” – mondta el az eladó a Daily Recordnak, hozzátéve: „Önök nem lennének azok?”

A lottótársaság szóvivője alig talált szavakat, amikor a laptól megtudta, hogy miért nem lettek beváltva a nyerő szelvények. „Ó, ne, azta” – reagált a hírre Lauren Bottaro. A szóvivő – miután összeszedte magát – elmondta: a nyertes szelvényeknek mindössze egy százalékát nem váltják be a játékosok az egyéves határidő alatt. A megmaradt nyeremények pedig mennek a lottó pénzalapjába.

Már csak egy kérdés maradt

Miért jó ugyanazokat a számokat 25 szelvényen megjátszani? (Unalmában töltögetett párat? Rengeteg pénze van már így is, ezért szeret sokat költeni szelvényre? Babonás? Vészesen alzheimeres, és ezért folyton elfelejtette, hogy már kitöltött egyet?)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik