Közélet

Tanács a nőtől, aki puszta kézzel intézte el az ellene küldött bérgyilkost

A saját fegyverével verte vissza az asszony a támadóját, akit a volt férje bérelt fel.

A férfi kalapáccsal a kezében várta, hogy az egyik portlandi kórház sürgősségi osztályán nővérként dolgozó Susan Walters hazaérjen.

„Nem mondott semmit, amikor beléptem, de tudtam, hogy azért van ott, hogy megöljön” – idézte fel a 2006-ban történteket az asszony. A behatoló valóban rátámadt a kalapáccsal, de alábecsülte áldozatát. Tizennégy percnyi harc után a nő egyik kezével megkaparintotta a kalapácsot, a másikkal a férfi torkát szorongatta, és azt mondta neki:

„Mondd el ki küldött, és mentőt hívok neked” – ám az nem akart beletörődni kudarcába, újra támadásba lendült.

„Az apám asztalos volt, alaposan megtanította nekem, hogy egy kalapács milyen veszélyes fegyver lehet” – mondta Walters. A támadót később eszméletlen állapotban kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

„Nem akartam a halálát, csak a saját életemet választottam” – mondta a nő az ügy bírósági tárgyalásán. Akkorra kiderült: Susan Walters férje, Michael Kuhnhausen egyezett meg az amatőr bérgyilkossal, hogy ötvenezer dollárért megöli az asszonyt. A férfi 10 éves börtönbüntetést kapott, de úgy tűnik, nyolc év letöltése után, még ebben az évben szabadulhat.

Waters azért állt újra a kamerák elé, hogy elmondja, nem fél: „Nem hinném, hogy újra próbálkozna, ha esetleg mégis, újra megvédem magam” – mondta egy helyi hírcsatornának, majd hozzátette, reméli, hogy sok leendő áldozatot inspirál majd az ő története: „Ha úgy érzed képtelen lennél megvédeni magad, hidd el, hogy meg tudod tenni. Sokkal erősebb vagy, mint azt gondolnád.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik