Közélet

Állati sorban tartotta gyerekeit az oroszlányi anya

Vizelettől ragad a padló abban a házban, ahol egy huszonéves nő drámaian rossz körülmények között nevel 3 kisgyereket. Az anya ellen vádat emeltek.

Koszban és mocsokban nőtt fel az a két kislány, akiknek 28 éves édesanyjuk most a bíróságon felel tetteiért – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az oroszlányi anyuka egyedül nevelte az 5 és a 7 éves gyermeket, de korábbi kapcsolatából egy harmadik gyerek is a családdal élt.

A gyerekek rongyos, maszatos, az évszaknak nem megfelelő ruhákban jártak. A hatóságok vizsgálódtak a családi háznál, ahol elképesztő körülmények fogadták őket. A Blikk azt írja, hogy a padló vizelettől volt mocskos, amibe még az ellenőrök cipőjének talpa is beleragadt.

Vádat emeltek az anya ellen

A tatabányai városi ügyészség sajtóosztálya szerint az anya többször is felügyelet nélkül hagyta a gyermekeket, otthonuk szemetes és koszos volt. A szülő a védőnő által előírtakat nem tartotta be, a szükséges orvosi vizsgálatokra pedig nem vitte el a gyerekeket.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a nő ellen, felfüggesztett börtönbüntetést javasolnak számára.

A gyerekeket azonban nem vették el a nőtől. A Blikknek nyilatkozó védőnő szerint azért, mert „első körben mindig arra törekszünk, hogy a gyerekek a családban maradjanak, hiszen az a tapasztalat, hogy még egy nem szerető szülőtől is több törődést kapnak a kicsik, mint egy gyermekotthonban”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik