Belföld

Fegyházat kaptak egy idős férfi agyonverői

A két férfi először csak rabolni akart, ám végül úgy megverték áldozatukat, hogy az később belehalt.

Jogerősen 18, illetve 16 évi fegyházzal sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a két férfit, akik 2011 nyarán megpróbáltak kirabolni Oroszlányban egy idős embert, és annyira megverték áldozatukat, hogy az hónapokkal később belehalt sérüléseibe.

Zólyomi Csilla tanácsa annyiban módosított a Tatabányai Törvényszék által első fokon kiszabott büntetésen, hogy a büntető törvénykönyv változó rendelkezései miatt a szabadságvesztés nem háromnegyed, hanem kétharmad részének letöltése után helyezhető legkorábban szabadlábra a két férfi.

Az ötletgazda öt évet kapott

A tárgyaláson elhangzott: a két férfinak egyikük korábbi munkáltatója beszélt arról 2011 nyarán, hogy a szomszédjában lakó férfinak sok pénze van otthon, majd arra biztatta a későbbi elkövetőket, hogy minél előbb csinálják meg a “tuti balhét”, mert tud arról, hogy más is az idős ember kirablására készül.

Csaknem egy napig figyelték a szomszédos, üresen álló házból az áldozat otthonát, majd amikor az elment otthonról, elbújtak a sufnijában. Hazaérkezésekor ott talált rá a két rablóra, ők megpróbálták megkötözni.

Amikor ez nem sikerült, a most 18 éves büntetéssel sújtott vádlott baltanyéllel fejbe ütötte a sértettet, társa pedig egy szivacsot tömött a szájába. Ekkor érkezett meg a sértett rokona, erre a vádlottak – anélkül, hogy bármit el tudtak volna vinni – elmenekültek. Az idős férfi három hónappal később belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik