Közélet

Lemondott a bolti lopáson kapott képviselő

Az eset még februárban történt, de a sajtóban csak a múlt héten jelent meg a hír.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lopáson kaphattak egy politikust Polgáron. A hivatalos iratok szerint február 23-án érte tetten az asszonyt a biztonsági őr. A független önkormányzati képviselőt, aki először tagadott, végül mindent bevallott. Ki is fizette a néhány ezer forintos árut.

A lopás híre hamar elterjedt a nyolcezer lakosú településen, eljutott több politikushoz is, akik követelték Cs. Anikó lemondását, ő azonban maradt a helyén – számolt be a dehir.hu. Tóht József polgármester – akiről azt írták, rokonságban áll a politikusnővel – azt mondta a lapnak, hogy ez Cs. Anikó magányügye, neki semmilyen hatásköre nincs ezzel kapcsolatban.

A képviselőnő, aki egyébként a szociális és egészségügyi bizottság elnöke is, az esetről szóló cikk megjelenése után egy nappal a Facebookon jelentette be, hogy „saját elhatározásából” lemondott mandátumáról. Szerinte „hibáját felnagyítva” durva lejárató kampányt indítottak ellene. Hozzátette, hogy szerint, „eszközként kívánják felhasználni egy olyan ügyben, melyben nem ő, hanem a város polgármestere a valódi célpont.”

A képviselőtestület így nyolctagúra csökkent, és az őszi önkormányzati választásokig már nem tartanak időközi választást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik