Közélet

Lopáson kaphattak egy politikust Polgáron

A biztonsági őr érte tetten az önkormányzati képviselőt, aki először tagadott, végül mindent bevallott. Ki is fizette a néhány ezer forintos árut.

Lopáson kapták Cs. Anikót, a szociális és egészségügyi bizottság elnökét, független képviselőt Polgár egyik üzletében – írja a dehir.hu. Először a Polgár Társ című helyi lap számolt be az esetről, bár nevet nem közöltek, csak azt, tisztálkodási cikkeket próbált az illető meglovasítani.

A dehir.hu kereste a rendőrséget, de nem mondtak semmit, személyes adatokra hivatkozva. Az üzletlánc országos központjában sem tudtak segíteni. A KDNP polgári szervezete azonban állította, valóban a politikusasszony követte el a bűncselekményt. Nyílt levelet is írtak a település képviselő-testületének, valamint a polgármesternek is azért, hogy – mint fogalmaznak – „tegyék meg a tisztesség és a becsület diktálta lépéseket”. Állítólag a polgáriak is hallottak az esetről.

A lap az érintett képviselőt nem érte utol, ezért a polgármestert keresték, akiről azt írják, rokonságban áll a politikusnővel. Tóth József azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy eljárás folyna a testület elnöke ellen. Végül a Debreceni Törvényszékkel is felvették a kapcsolatot, ahol közölték, beérkezett egy szabálysértési ügyirat a polgári rendőrőrstől a böszörményi járásbíróságra. A dokumentum szerint szabálysértési eljárás indult Cs. Anikó ellen.

A hivatalos iratok szerint február 23-án érte tetten az asszonyt a biztonsági őr, aki felfigyelt a nő gyanús viselkedésére. Miután az asszony a kasszánál fizetett, a biztonsági őr közölte vele, szeretné ellenőrizni. A rendőrség jelentésében az áll, hogy a nő táskájában 2681 forintot érő holmit találtak. Az asszony először tagadott, majd mindent beismert. Az esetet kamerák is rögzítették. A nő végül kifizette az árut.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint a Hajdúböszörményi Járásbíróság szabálysértési eljárásban dönt majd az ügyben, várhatóan egy hónapon belül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik