Közélet

Saját garázsában támadta meg egy fekete medve

Számos sebesülés árán sikerült a házba menekülnie a sokkos állapotú nőnek

Besétált a nyitott ajtón át egy ház garázsába egy amerikai fekete medve, hogy a szemét között élelmet keressen magának, a floridai Lake Mary-ben. Amikor a házban élő nő belépett a garázsba, szörnyen megijedt, és heves reakciójával támadásra ingerelte az állatot. A medve az asszonynak rontott, akinek ugyan sikerült visszamenekülnie a házba, de súlyos sérüléseket szenvedett – írja a CNN.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a nőt öt, különböző korú, és méretű fekete medve támadta meg, de Pete Brenenstuhl, a Seminole Megyei Sheriff hivatalának hadnagya ezt határozottan cáfolta. Azt mondta, az igaz, hogy a környéken élők öt különböző medvét láttak garázdálkodni, a szerencsétlenül járt nő garázsába csak egy állat merészkedett be.

A hölgy az arcán és a lábán sérült meg, jelenleg kórházban ápolják. A támadás április 12-én, szombaton este történt. Aznap, amikor figyelmeztetést adott ki a Floridai Hal-, és Vadvédelmi Bizottság, hogy a tél elmúltával a medvék és bocsaik elindultak élelmet és vizet keresni. A hivatal szerint a hasonló esetek elkerülhetők, ha az állatok élőhelyének környékén élők, „medvebiztos” szemeteskukákat használnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik