Közélet

Álfrigyhez csalták a magyar nőket Angliába

Pálfi Rita
Pálfi Rita

2014. 04. 14. 17:38

Magyar nők és pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorlók álházasságának szervezése címén ítélték több évi börtönre egy magyar-pakisztáni társaság tagjait - közölte hétfőn a brit belügyminisztérium.

Korábban a témában:

A tárca közleménye szerint az ügy felgöngyölítése a brit és a magyar bűnüldöző hatóságok sikeres együttműködésének eredménye. A társaságot egy magyar és két pakisztáni férfi irányította. Magyarországról három nőt csaltak Angliába, ahol tavaly pakisztániakkal kényszerítették őket álházasság megkötésére.

Nem ezt ígérték nekik

Az észak-angliai Bolton város koronabíróságán most befejeződött tárgyaláson a vád részéről elhangzott, hogy a budapesti illetőségű három nő nem tudta, mi vár rá, amikor megérkezett Angliába.

Dave Magrath, a brit belügyminisztérium bevándorlással kapcsolatos bűnügyi vizsgálati osztályának vezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy a magyar nőket hamis ígéretekkel csalták Nagy-Britanniába. Magrath szerint a brit hatóságok az Europollal és a magyar rendőrséggel szoros együttműködésben számolták fel a most rács mögé küldött bandát.

James Brokenshire, a belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szintén méltatta, hogy a brit és a magyar hatóságok együttműködésének eredményeként sikerült elfogni az embercsempészeket. Brokenshire szerint ez annál is inkább üdvözlendő, mivel a modernkori rabszolgaság globális probléma.

A banda magyar tagját a brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint négy és fél év börtönre ítélték, a két pakisztánira hat év három hónap, illetve három év szabadságvesztést róttak ki.

Nem az első eset

Nagy-Britanniában nem ez az első olyan álházassági büntetőügy, amely magyar állampolgárokat érint.

Walesben három éve két magyar nőt tíz hónap, illetve fél év börtönre ítéltek, miután pénzért szerveztek álházasságot egy illegális bevándorlóval. Az akkor elítélt magyarok egyike 400 font (150 ezer forint) ellenében vállalta, hogy felségül megy egy pakisztáni fiatalemberhez, akinek diákvízuma lejárt, és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét. A másik elítélt magyar a szervező volt.

A pakisztáni férfi 12 hónap börtönt kapott. A magyar “menyasszonyt” annak idején a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.