Nagyvilág

Álházasság miatt walesi börtönben két magyar

A magyar nő egy pakisztánihoz akart feleségül menni, négyszáz fontért. Esküvői ruhájában tartóztatták le.

A brit állampolgársággal is rendelkező 33 éves B.E. 145 ezer forintnak megfelelő összegért vállalta, hogy házasságot köt a pakisztáni Asif Hussainnal. A 25 éves férfinak lejárt a diákvízuma, és abban reménykedett, hogy az álházassággal sikerül meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét, és befejezheti tanulmányait. A frigyet B. E. egyik rokona, a 45 éves F. V. szervezte meg.

Az álházasság azonban az utolsó pillanatban kútba esett, miután a házasságkötőnek gyanússá vált, hogy a minél gyorsabban házasodni akaró pár gyakorlatilag egy szót sem váltott egymással az augusztusi esküvő alatt – írta a Daily Mail. B. E.-t a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.

B. E. először arról igyekezett meggyőzni a rendőrséget, hogy valóban feleségül akar menni Hussainhoz, mondván: kapcsolatuk “szerelem volt az első látásra”. Nem sokkal később azonban mindketten beismerték, hogy hamis kapcsolatról volt szó. A tárgyaláson mindhárom vádlott elismerte bűnösségét a bevándorlási törvények megsértésére szőtt összeesküvésben.

B. E.-re – akinek van egy gyermeke – tíz hónap, rokonára és segítőjére, a takarításból élő F. V.-re fél év szabadságvesztést rótt ki a cardiffi koronabíróság. Hussain 12 hónap börtönbüntetést kapott.

Az ügyben döntő bíró közölte a két nővel, hogy a belügyminisztérium a büntetésük letöltése után dönt arról, hogy deportálják-e őket az országból. A bíróság előtt kiderült az is, hogy a két magyar nem mondta el Magyarországon élő rokonaiknak, hogy letartóztatták őket – írta a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik