Közélet

Motorosokat ellenőriztek

Tegnap volt razzia, sokaknak próbálták bírsággal az emlékezetébe vésni a közlekedési szabályokat.   

Motoros akciót szervezett szombaton a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága.

A jó idő beköszöntével egyre több motoros rója a kilométereket Pest megye útjain is. Különösen kedvelt a motorosok körében Szentendre, Visegrád, Dobogókő környéke, valamint a Pilis-hegység útjai. Éppen ezért a Pest megyei Rendőr-főkapitányság 12 motoros rendőre tartott a térségben fokozott ellenőrzést, melynek elsődleges célja a közlekedési balesetek megelőzése volt – olvasható a rendőrség közleményében.

Az eredményekről nagyon szűkszavúan tájékoztattak. Íme: Az április 12-én 10 óra és 18 óra között megtartott akció során a rendőrök 230 közúton közlekedőt vontak ellenőrzés alá. Közlekedési szabálysértés miatt 68 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 3 esetben szabálysértési feljelentést tettek. Az igazoltatott gépjárművezetők közül 22 fő nem használta a biztonsági övet.

Ez utóbbi mondatból könnyen kikövetkeztethetjük, hogy nemcsak motorosokat ellenőriztek, tehát hiába is számolgatnánk, hogy a megállított motorosok hány százalékánál találtak valami gondot. Pláne jó lenne tudni, milyen szabálytalanságok miatt szabtak ki bírságokat. Ezt egyelőre nem közölték.

Mindenesetre azt még megjegyzik a közleményben, hogy Pest megyében tavaly 9 motoros halt meg és 146 olyan baleset történt, melyben motoros volt érintett, ezek felét ők is okozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik