Élet-Stílus

Motorosok, akik ott segítenek, ahol tudnak

Többek közt faültetést, játszótér felújítást terveznek, de természeti katasztrófák esetén a védekezésnél és kármentesítésnél is számíthat rájuk a lakosság.

Társadalmi célú mozgalom alakult Motoros Family elnevezéssel: tagjai többek között faültetéssel és játszótér felújítással segítik majd a közösséget – jelentették be egy szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A tavalyi dunai árvíz védekezésénél fogalmazódott meg az ötlet, hogy jó lenne egy motorosokból és robogósokból álló “családot” összekovácsolni annak érdekében, hogy közös erővel segítséget nyújthassanak a rászoruló embereknek – mondta el Kárász Róbert, a kezdeményezés ötletgazdája a sajtótájékoztatón. Hozzátette: a mozgalom jelmondata a “Segíthetünk? Robogunk!”

A MOL Magyarország támogatásával alakított mozgalom tagjai áprilisban növényeket ültetnek A Föld napja alkalmából, májusban a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közreműködésével, júniusban pedig egy játszótér felújítását vállalják. A tájékoztatás szerint véradásnál és adománygyűjtésnél, valamint természeti katasztrófák esetén a védekezésnél és kármentesítésnél is számíthat rájuk a lakosság.

A mozgalomhoz csatlakozni a www.motorosfamily.hu oldalon lehet, a tagok a MOL Motoros Family Green Kártyával kedvezményekben részesülhetnek.

Kiss Csaba, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta: hazánk közútjain évente mintegy 75-90 motorkerékpáros veszíti életét balesetben. Idén már négy, míg az elmúlt év hasonló időszakában egy motorkerékpáros halt meg közúti balesetben. Kiss  Csaba azt hangsúlyozta, hogy mindez a tavaszias, napsütéses időnek tudható be, amely befolyásolja a motorosok hozzáállását a közlekedéshez. A rendőrség feladata megismertetni a motorosokat a biztonságos közlekedés legfontosabb tudnivalóival, s megelőzni a baleseteket a tudatformálás erejével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik