Közélet

Tűsarkúval ölt, életfogytiglant kapott

Cipőjének 12 centiméter hosszú sarkával 25-ször fejen szúrta és ezzel megölte élettársát.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a texasi bíróság azt az amerikai nőt, aki egy heves vita közben tűsarkú cipőjének 12 centiméter hosszú sarkával 25-ször fejen szúrta és ezzel megölte élettársát – írja az MTI.

A 45 éves Ana Trujillo egy közös bárlátogatás után veszett össze a nála közel 15 évvel idősebb férfival, aki a houstoni egyetem – Svédországból bevándorolt – tanára és kutatója volt. A nő szerint a férfi támadt rá, lökdösni és fojtogatni kezdte, ő pedig védekezésképpen kezdte el ütni a hegyes cipősarokkal.

Az ügyészség szerint viszont szándékos gyilkosságról volt szó, amit súlyosbított az is, hogy a bíróság előtti vallomásaival a mexikói származású Trujillo megpróbálta utólagosan lejáratni áldozatának személyét, züllött, erőszakos embernek állítva be őt.

A védelem a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés kategóriája mellett kardoskodott, és azt szerette volna elérni, hogy Trujillo mindössze kétéves börtönbüntetést kapjon. Az esküdtek azonban a tárgyalást követően gyilkosságban mondták ki bűnösnek a nőt, kiemelve az összességében halálosnak bizonyult cipősarokszúrások magas számát.
Ana Trujillo még az ítélethirdetést megelőzően is azt hangoztatta, hogy szerette élettársát, és akarattal soha nem ölte volna őt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik