Közélet

Eltűnt egy férfi a Hévízi tóban

Több mint egynapos keresés után egyelőre nem sikerült megtalálni a hévízi tóban azt a férfit, akinek eltűnését pénteken zárás után észlelték a tófürdőben.

A személyzet a tófürdő pénteki zárása után észlelte a férfi eltűnését, miután miután megtalálták a személyes holmiját. Arra gyanakodtak, hogy a 30 év körüli magyar férfi a tóban merült el, ezért a VMSZ segítségét kérték – mondta el az MTI-nek Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője.

A vízimentők a keszthelyi tűzoltók segítségével kezdték meg még péntek este az eltűnt férfi utáni kutatást, de szombat hajnali kettőig a keresés nem vezetett eredményre. A kutatást szombat reggel hét órától a hévízi fürdő dolgozóinak közreműködésével, két szonárral és búvárokkal folytatták, a munkába a nap folyamán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak.

Tar Mihály elmondta: a tavat a búvárokkal és a műszerekkel szombaton teljesen átvizsgálták, de nem találták nyomát az eltűnt férfinak. A kutatást az esti órákban is folytatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik