Közélet

Beszólt a TEK-nek, kirúgták a rendőrt

A főváros VIII. kerületében volt a körzeti megbízottak főnöke, Facebook-bejegyzései miatt rúgták ki.

Bajusz Ferenc rendőr őrnagy még 2011-ben írta a legnagyobb közösségi oldalon, hogy ahol dolgozik, a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sem futja, a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai pedig Audi Q7-esekkel közlekednek, a fizetésük pedig háromszor akkora, mint a többi rendőrnek.

Öt bejegyzés miatt kell távoznia

Az esetből hatalmas botrány lett, az őrnagynak bocsánatot is kellett kérnie a TEK főigazgatójától – írja a Blikk. Bajusz ellen mégis méltatlansági vizsgálat indult, ahol megállapították, hogy civilben nem volt méltó hivatásához. A bulvárlapnak a volt rendőr elmondta, öt bejegyzését vizsgálták és megállapították, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásával, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyát.

Az ítélet ellen panasszal élt, amit a belügyminiszternek nyújtott be, mert úgy látja, igazságtalanul bántak vele. De ha ott sem kap kedvező ítéletet, jogi útra tereli az ügyét.

TEK és melegfelvonulás

A TEK-es bejegyzésen túl volt olyan is a vizsgáltak között, ami a Blikk információi szerint a melegfelvonulással volt kapcsolatos. Bajusz is egyike volt a rendezvényt biztosító rendőröknek, fotó is készült erről, amivel kapcsolatban valaki azt kérdezte, hogy mit keres ott, mire ő csak annyit válaszolt, a vonuló kamionon nem volt hely. Majd egy másik bejegyzésében azt írta, meleg volt a helyzet.

A lap megkereste az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét is, de ők megtagadták a választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik