Közélet

Chili paprikák miatt ürítettek ki egy iskolát

A tűzoltóság vegyvédelmi egységekkel vonult ki egy amerikai iskolához, ahol mérgező anyag miatt lett rosszul harminc gyerek.

A Colorado államban található általános iskolában még hétfőn rendeltek el teljes kiürítést, miután harminc diák és egy tanár is arra kezdett el panaszkodni, hogy fájdalmasan ég a szemük, és a bőrük – jelentette a CNN. A helyi hatóságok nagy erőkkel vonultak ki az iskolához, ahol vegyvédelmi ruhába öltözött emberek kezdték el ruhástól lemosni az tünetektől szenvedő gyerekeket, akiket aztán kórházba szállítottak. Mindenki mást evakuáltak, és elkezdték keresni az „ismeretlen mérgező anyagot”, miközben másnapra tanítási szüntetet rendeltek el.

Védőruhába öltözött emberek mosták le az akkor még ismeretlen mérgezéstől szenvedő diákokat
Fotó:CBS

A tűzoltóknak sikerült annyit kideríteniük, hogy a rosszullétek a játszótérhez köthetőek, de azt csak kedden találták meg, hogy mi okozta a vegyvédelmi riasztást. Hat darab chili paprika, amelyek a játszótéri talajt fedő fakérgek között voltak szétdobálva. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a habanerók hogyan kerültek az iskolai játszótérre, ahol a paprikák felfedezése után minden játékot jól lemostak, a talajt pedig kicserélték.

A kórházba szállított gyerekeket még hétfőn haza is engedték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik