Belföld

Tízezer embernek kell költöznie

bomba (bomba, óvoda, )
bomba (bomba, óvoda, )

Bár csak reggel kezdődik a hivatalos kitelepítés, sokan már éjszakára sem maradtak otthon.

Folyamatosan hagyják el lakásaikat a székesfehérvári bomba hatósugarában élők. A Fehérvár24 helyszíni tudósítója szerint érkeznek a lakótelepre a hozzátartozók, a barátok, akik jól megrakott autókkal viszik biztonságosabb hajlékba rokonaikat. Bár csak reggel fél 9-től rendelték el a kiürítést, a lakók nem várnak, komolyan veszik a lépcsőházakra kiragasztott cselekvési tervet.

A Kígyó utca, a Rákóczi út és az egész Mancz János utca környéke szedelőzködik, a további fejleményeket már csak a sajtóból és a hivatalos közleményekből kívánják követni.

Azoknak, akiknek nincs hova menniük, három helyet alakítanak majd ki. A fekvőbetegeket a József Attila Kollégiumba szállítják, a többi lakót a Vízivárosi Általános Iskolában és a Hétvezér Általános Iskolában helyezik majd el. A robbanótest elszállításáig mindenkinek kötelező elhagyni az otthonát! Ez több mint tízezer embert érint közvetlenül.

Csurgó Attila, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka a rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy a robbanótest beazonosítása után válik el, hogy a helyszínen szerelik-e ki a szerkezetet, vagy azzal együtt szállítják el. A Helyi Védelmi Bizottság közlése szerint a szovjet gyártmányú, 203 milliméteres romboló repeszgránátban 25 kilogramm robbanótöltet van.

Az Alba Volán négy autóbusszal segíti a “költözést”, a buszok 8 órától várják az utasokat a Fehérvári Civil Központ előtt.

Az óvodaudvaron talált bombáról itt olvashat részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik