Közélet

Késelés egy amerikai középiskolában

Legalább húsz fiatal megsebesült egy iskolai késelésben az egyesült államokbeli Pittsburgh közelében szerdán - közölte a helyi média.

Az elkövető a Murrysville-ben található Franklin középiskola egyik diákja volt. Négyen súlyosabb sebesüléseket szenvedtek, de egyikük sincs életveszélyben.

A hatóságok szóvivője elmondta, hogy a támadó nem szúrta meg az összes áldozatát, néhányat közülük megvágott, illetve megkarcolt a késével.

A CNN tudósítása szerint a sérültek 14 és 17 év közötti diákok. Négyen súlyosabb sebesüléseket szenvedtek, de egyikük sincs életveszélyben.

A támadást helyi idő szerint reggel 7 óra 20 perckor követték el a Pennsylvania állam második legnagyobb városának számító Pittsburghtől 25 kilométerre.

Őrizetbe vették

A késelő fiút a kiérkező rendőrök a helyszínen őrizetbe vették. A jelek szerint ő volt az egyetlen tettes, a támadás oka egyelőre ismeretlen.

A súlyosabb sebesülteket helikopterrel szállították kórházba. Chris Kaufmann, a közeli Forbes kórház igazgatója arról számolt be, hogy a hozzájuk szállított nyolc fiatal közül hármat meg kellett műteni.

A középiskolát kiürítették, a helyi hatóságok elrendelték a környék összes általános iskolájának bezárását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik