Közélet

Megússza a börtönt a vérfertőző apa és lánya

Az ügyészség próbára bocsátást vagy pénzbüntetést indítványozott. Azért döntöttek így, mert nem történt erőszak.

Az ügyészség nem akarja rácsok mögé küldeni a férfit és gyermekét, akik két közös gyermeket nevelnek zalai otthonukban – írja a Blikk. A Zalai Megyei Főügyészség szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy a nyomozás nem igazolta az erőszakot, vagyis a kapcsolatot mindketten akarták, ennek fényében pedig az ügyészség próbára bocsátást vagy pénzbüntetést indítványozott. Priger Csaba hozzátette: a férfi esetében a bíróság a büntetés kiszabását egy-két évre el is halasztja. Ha a pénzbüntetés mellett döntenek, a bűncselekmény súlya mellett mérlegelni kell az érintettek anyagi helyzetét is.

Mivel a férfi 2005 óta nem került összetűzésbe a törvénnyel, a bíróság nagy valószínűséggel elfogadja indítványunkat – vélekedett a szóvivő. A jogi szakértő szerint, ha kiderült volna, hogy az apa többször is megerőszakolta lányát, nem úszná meg ennyivel.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, a férfi 2005-ben kezdett szexuális kapcsolatot saját gyermekével. Az apa akkor 38, lánya pedig 18 éves volt. A viszony nyolc évig tartott, egészen 2013 januárjáig. Az ügyészség közölte, ez idő alatt napi rendszerességgel közösültek egymással. A kapcsolatból két gyermek született: 2008 januárjában egy fiú, 2011 októberében pedig egy kislány. A Blikk korábban arról is írt, hogy a kapcsolatból született egy harmadik gyermek is, ám ő pár nap után meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik