Közélet

Vádat emeltek Malina Hedvig ellen

Több mint hét év után az illetékes ügyész vádat emelt Zsák (Žák) Malina Hedvig ellen, aki nemrég költözött Győrbe.

A vádemelésről a pravda.sk hírportál alapján az Új Szó Online azt írta, hogy a főügyészség 2014. április 2-án Žák Malina Hedvig ellen hamis vallomástétel és hamis eskü bűntette miatt emelt vádat. A Nyitrai Járásbíróságon kezdeményezte az eljárást.

2006. augusztus 25-én az akkor 23 éves diáklányt (ma kétgyermekes édesanyát) Nyitrán két férfi megverte, vallomása szerint azért, mert az utcán magyarul beszélt. Az ügy vizsgálatát még az év szeptemberében lezárta a rendőrség, arra a következtetésre jutva, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy a nő vallotta.

Hedvig ma egy győri bérelt lakásban él, jövőre egy közeli faluban épül fel az otthonuk – mondta éppen pénteken az MTI-nek. Szerinte olyan helyet kerestek új életükhöz, amilyet Dunaszerdahelyen odahagytak: új építésű házas, sok gyermekes család által lakott részt.

“Szándékos volt, hogy Szlovákiában berendezetten adtuk el a lakásunkat, majd egy teljesen felszereltet béreltünk Győrben arra az időre, amíg fel nem épül a házunk” – jegyezte meg, hozzátéve, szerették, szerette volna lezárni az ellene folyó eljárás nyolc évét, és “megújhodva érkezni” az új otthonba.

A gyerekek először ellenezték, de aztán kifejezetten várták a költözést. Egy ideig még kétlaki életet élnek, hétfőtől péntekig Győrben, utána – az új tulajdonos május végi beköltözéséig – dunaszerdahelyi házukban, rokonaikkal töltik az időt, a családdal pedig közben is az interneten, csevegőprogramokkal tartják a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik