Közélet

Feljelentették Pintér Sándort

Egy korábbi interjúja miatt jelentette fel több volt rendőr is a belügyminisztert rágalmazásért.

Pintér Sándor még egy, a Népszabadságnak adott interjújában azt vélelmezi, hogy a szolgálati nyugdíjasok esetében mindenkinél felmerült a visszaélés gyanúja, amikor a testülettől korkedvezménnyel mentek nyugdíjba – írja a hvg.hu. A belügyminiszter egészen pontosan így fogalmazott: “Ami a szolgálati nyugdíjasokkal történt, része annak a rendteremtésnek, amit a választások után elkezdtünk. Számomra a kérdés az, hogy ezek az emberek éltek vagy visszaéltek a jogaikkal. Minden egyes esetet megvizsgáltattam, és nem találtunk olyan ügyet, amelyben ne merült volna fel valamiféle visszaélés gyanúja”.

Mivel Pintér mondatai többekre is rossz fényt vetettek, ezért úgy tudni, több szolgálati járadékos rendőr is feljelentést tett, vagy tehet rágalmazás miatt. Egy feljelentés, Teplán Tiboré (volt fővárosi rablási és kábítószer elleni nyomozó) már megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Nemsokára a(z új) kormány újra dönt

Óriási felháborodást keltett, amikor 2011 tavaszán a kormány el akarta törölni a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét a rendvédelmi szerveknél. A hatályos jogszabályok értelmében az ezeket a veszélyes, stresszes munkákat végző szakemberek 40 éves korukban nyugdíjba vonulhatnak – ám ez óriási megterhelés az amúgy is deficites nyugdíjrendszernek, ráadásul szembe is megy az egyr emelkedő nyugdíjkorhatár tendenciájával. A kormány nem fokozatosan, hanem azonnali bevezetéssel gondolta eltörölni a kedvezményt, ami igazságtalan lett volna azokkal, akik még ennek az előnynek a tudatával hozták meg döntésüket, rendőrök, tűzoltók stb. lesznek. A döntés után tiltakozási hullám indult el, ennek vezetője, Árok Kornél ekkor tűnt fel a közéletben, s az egyik szociáldemokratapártnál kötött ki Schmuck Andor alelnökeként. A kormány, mint minden világos, kicsit is kitartóbb és egy idő után zsenáns tiltakozás esetében, most is visszakozott, és elodázta a döntést a választások utánra – ma tehát még érvényben van a korkedvezményes nyugdíj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik