Belföld

Így építene új börtönt Pintér

Szükség van egy új fegyintézetre, amit akár a fogvatartottak is felépíthetnének - erről a belügyminiszter beszélt a Népszabadságnak adott, szerdán megjelent interjújában.

A belügyi tárca vezetője szerint előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz új börtön építése, a kérdés a hogyan és mennyiből. Mint fogalmazott: „elég sok szakember tölti hosszabb-rövidebb ideig tartó szabadságvesztését a börtönökben ahhoz, hogy akár fel is építhetnek egy új fegyintézetet. Hozzátette: idejük van. Eszközt és anyagot biztosítanak számukra.

A miniszter az interjúban arról is beszélt, hogy a legutóbbi időkig a szocialisták belügyének tekintette az őszödi beszéd körüli vitákat, amikor azonban megtámadták, megrágalmazták a munkatársait, árulással, illetve a dokumentumok manipulálásával vádolták meg őket, már nem hallgathatott tovább.

Egy dologra nem adott választ az őszödi jelentés

“Nem én tartottam napirenden az elmúlt években ezt a nyolc évvel korábbi eseményt, hanem a szereplői. Ez egészen addig az ő +magánügyük+, amíg nem rágalmazzák meg a titkosszolgálatokat” – fogalmazott.  Arról is beszélt, hogy nem voltak és ma sincsenek kétségei, hogy bizonyos baloldali ellenzéki körök félre akarták vezetni a közvéleményt.

A titkosszolgálat a Gyurcsány-, illetve a Bajnai-kormányzás idején megállapította, kívülről nem érte “támadás” a rendezvényt, ahol a miniszterelnök beszélt – idézte fel Pintér Sándor, majd hozzátette: nem hallgatták le a rendezvényt, a hivatalosan felkért vállalkozás részéről két példányban rögzített beszéd egyik példánya került nyilvánosságra. A példányok egyike a miniszterelnökségen, a másik az MSZP-nél volt.

Arra a kérdésre, hogy a jelentésből nem derül ki, ki juttatta el a felvételt a médiához, a miniszter azt mondta: miután a titkosszolgálatok kizárták az “idegenkezűséget”, akkor jártak volna el törvénysértően, ha tovább erőltetik a vizsgálatot. Kérdésként vetette fel, hogy milyen alapon vizsgálódtak volna akár a miniszterelnök hivatalában, akár az MSZP háza táján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik