Közélet

Megtámadtak egy Fidesz-aktivistát Csepelen

A Fidesz helyi vezetője szerint a párt egy önkéntesének torkát egy férfi hátulról elkapta, fojtogatni kezdte, majd leütötte. Szerinte az ellenzék erőszakhullámot akar kelteni.

Ábel Attila sajtótájékoztatón mondta el, hogy a támadás a helyi MSZP választási irodája épületénél történt. Az épületnél zajló rendezvényen kijelentette, az aktivista Orbán Viktor levelét szerette volna bedobni egy postaládába, amikor egy férfi hátulról rátámadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-nek elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Károly József 55 éves budapesti lakost a rendőrség elfogta, az esettel kapcsolatban a körülmények tisztázása még folyamatban van.

Ki generálja az erőszakhullámot?

A kerületi elnök szerint a támadás az egyik bizonyítéka annak, hogy az MSZP, a DK és az Együtt-PM provokál és “erőszakhullámot akar az egész országban generálni”.

Az elmondottakat a helyszínen hallgatta végig Takács Krisztián, a szocialisták csepeli önkormányzati képviselője, aki az esemény előtt és után is vitába keveredett Ábel Attilával. Az ellenzéki politikus azt mondta, teljes mértékben elhatárolódnak az esettől, a csepeli MSZP tagjai nem ilyen agresszívek.

Az MSZP cáfol

A képviselő, aki a Fideszt vádolta gyűlöletkeltéssel kijelentette, a támadó nem volt MSZP-s, a sértetten pedig nem volt fideszes póló. Egyúttal leszögezte, a támadó nem tagja pártjuknak és nem is aktivistájuk.

Ábel Attila válaszként azt mondta, az eset “az MSZP hazugságkampányának a következménye” és mindegy, hogy a támadó párttag volt-e vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik