Közélet

Láncfűrész ékelődött a nyakába

Kész csoda, hogy túlélte a balesetet.

A 21 éves James Valentine gallyazással keresi kenyerét – munkája során megmássza az útszéli fákat és a veszélyesnek ítélt ágakat láncfűrésszel távolítja el. Legnagyobb szerencséjére nem egyedül.

Mikor hétfő délután a munkaeszköz ellene fordult, munkatársai nem vesztették el hidegvérüket: azonnal tárcsázták a mentőket, míg egyikük lesegítette a lombkoronából. Bár a motort eltávolították, az eszköz pengéjét nem merték megmozdítani – félő volt ugyanis, hogy csak rontanának a helyzeten.

A pittsburgh-i fiatalembert az Allegheny General Hospital orvosai látták el, akik szerint a vak szerencsén múlt, hogy a láncfűrész az izomzatba ékelődött és nem vágta át a nyaki ütőeret. Ennek, és a kollégák gyors reakciójának köszönhető, hogy sikerült időben kórházba szállítani és megmenteni.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.