Közélet

Hasba rúgta a rablót a 73 éves lőrinci asszony

Az idős nő egy 30 éves férfit futamított meg, aki öt évet ült már fegyveres rablásért.

Soron kívül emelt vádat az ügyészség egy 30 éves férfi ellen, akit megpróbált kirabolni egy idős asszonyt. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A férfi pénzügyi gondokkal küszködött, ezért úgy döntött, a szülei házától nem messze lakó, egyedül élő asszonytól szerez pénzt, akiről feltételezte, hogy jó anyagi körülmények között él. Arra számított, hogy áldozata nem mer majd ellenkezni.

Másfél hete csapott le, éjfélkor a szülei lakásán a kezére egy gumikesztyűt, arra pedig egy villanyszerelőkesztyűt húzott, sötét ruhába öltözött, arcát pedig egy kötött sapkával takarta el, majd elindult az áldozat házához. A kerítésen keresztül mászott be az udvarra. Ott könyökkel betörte a lakóház ablakát, azon át jutott be az épületbe.

„Zoli ne csináld”

Az üvegcsörömpölésre a ház idős lakója is felébredt, és szembetalálkozott támadójával. A férfi megragadta az asszony kezeit és azokat erősen megszorítva pénzt követelt, miközben visszatolta a szobába, ahol az ágyára lökte. A 73 éves nő dulakodás közben felismerte a rablót, és kérte, hogy ne bántsa, közben a nevén szólította. A férfi ezt hallva enyhített a szorításán, áldozata mindezt kihasználta, és hasba rúgta a támadót.

A rendőrség néhány napon belül elfogta a tettest. A rablót a napokban őrizetbe vették, majd a nyomozás iratait hétfőn vádemelési javaslattal küldték meg a Hatvani Járási Ügyészségnek. Az ügyészség az iratok soron kívüli vizsgálata után, még aznap vádat emelt az ügyben a Hatvani Járásbíróság előtt.

Öt év fegyveres rablásért

A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van – közölte a Heves Megyei Főügyészség szerdán. A rabló nem most áll először bíróság elé, már ült öt évet fegyveres rablás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik