Közélet

Az óraátállítás miatt robbant arcába saját bombája

Egy üzletember autójára helyezte az erős bombát Dublinban. A robbanásban ő is megsebesült, de sikerült elmenekülnie.

A robbanás vasárnap késő este történt az ír fővárosban, egy kórház mellett lévő szűk utcában, ahol egy fekete Volvo SUV-ra helyezett bomba robbant fel – közölte az ír sajtó. A robbanásban az autó teljesen megsemmisült, és betörtek annak a háznak az ablakai és bejárati ajtója, ami előtt a detonáció után hatalmas lángokkal égő autó parkolt. Szemtanúk egy láthatóan sérült férfit láttak elrohanni a helyszínről, közvetlenül a robbanás után, aki a gyanú szerint a bombát elhelyezte az autó alatt.

A Daily Mirror értesülései szerint a rendőrség azt gyanítja, hogy a bomba túl korán robbant fel, mert a robbantó elfeledkezett a nyári időszámításra való átállásról. „Elképzelhető, hogy nem állította előre az óráját, és az időzítő előbb hozta működésbe a bombát” – közölte a Mirrorral egy neve elhallgatását kérő magas rangú forrás.

Ugyanakkor hozzátette: az is lehet, hogy a bomba erősebb volt, mint amire számított, és azért sebesült meg ő is. A bombához kiváló minőségű robbanóanyagot használtak, nem fércmunka volt – értesült a Mirror. Ha valaki a robbanás közvetlen közelében lett volna, biztosan meghal. Szerencsére a közelben lakó emberek közül senki sem sebesült meg.

Közben a rendőrség a taxisok segítségét kérte a robbanás után elmenekült sérült gyanúsított megtalálásra, aki az eset után – bár a rendőrség közlése szerint komoly sérüléseket szenvedett – nem ment kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik