Közélet

Rezesovát majdnem felmentették

Akár három évvel is csökkenthette volna a nő a börtönbüntetést, ha nem tárgyalták volna a közúti veszélyeztetés ügyét is.

Jogerőre emelkedett volna Rezesová közúti veszélyeztetés miatt hozott elsőfokú felmentő ítélete, ha az ügyész nem hónapokkal később, hanem rögtön az ítélethirdetés után dönt úgy, hogy ebben a vádpontban nem fellebbez – írja a Bors.

Az ügyész február 27-én vonta vissza a közúti veszélyeztetés miatt benyújtott fellebbezését. Eszerint a négy halálos áldozattal járó baleset előtt a nő nem próbálta leszorítani az útról a Puntót és az utasokat, csak az ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségével vádolható.

A másodfokú Pest Megyei Főügyészség nem értett ezzel egyet. Ezért a közúti veszélyeztetés ügyét is tárgyalni fogja májusban a Budapest Környéki Törvényszék.

Ma már jogerősen felmentették volna Rezesovát a közúti veszélyeztetés vádja alól, ha rögtön az elsőfokú ítélethirdetés után fellebbezett volna az ügyész – mondta el a lapnak Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője. Ez azt jelentette volna, hogy a vádlottat nem öttől tizenháromig, hanem öttől tíz évig tartó büntetésre ítélhették volna a többi vádpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik