Közélet

Ezért kellett meghalnia Paul Walkernek

Egyértelműen gyorshajtás okozta a tavaly novemberben autóbalesetben elhunyt színész és barátja halálát - olvasható a hatósági vizsgálat eredményéről kiszivárgott ismertetésben.

A Porsche 145 km/h sebességgel haladt Santa Clarita egy külvárosi utcáján, amikor kisodródott, nekicsapódott egy lámpaoszlopnak és kigyulladt. A megengedett sebesség a baleset helyszínén 72 km/h volt – írja az MTI.

A szakértői vizsgálat kizárta az autó mechanikai hibáját, és egyértelműen a veszélyes vezetéssel magyarázta a balesetet. A nyomozás szerint Walker barátja, Roger Rodas egy kanyarból a becslés alapján 130-151 km/h sebességgel vágódott ki a 2005-ös Porsche Carrera GT sportkocsival, és ezért vesztette el az uralmat az autó fölött.

A Los Angeles megyei seriff hivatala kedden nem erősítette meg a kiszivárgott hatósági jelentést. Mindössze annyit közöltek, hogy hamarosan sor kerül egy bejelentésre.

A sebesség szerelmesei

Rodas Walker pénzügyi tanácsadója volt, a két barát osztozott a gyors autók iránti szenvedélyben. Társtulajdonosai voltak egy autóversenyző csapatnak, Rodas maga is autóversenyző volt.

Walker hat Halálos iramban-filmben szerepelt. A széria hetedik epizódjának forgatása már a vége felé közeledett, amikor Walker halála bekövetkezett. A Universal Pictures filmstúdió egy időre elnapolta a felvételek folytatását, majd februárban bejelentették, hogy befejezik a produkciót és 2015 áprilisában mutatják be.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.