Közélet

Letartóztatták az anyát, mert aggódott gyerekéért

Egy újabb példa arra, amikor agyatlanul követik a szabályzatot egy amerikai iskolában.

Hatalmas felháborodás fogadta egy St. Loiusban élő nő esetét, akit Asperger-szindrómában szenvedő, és pánikba esett gyereke mellől vittek el, és vertek bilincsbe rendőrök, amikor bement fiához az iskolába. A bűne, amiért bevitték a rendőrök, annyi volt, hogy nem írta be a nevét a vendégkönyvbe. Mert az kötelező. Benne van az iskola szabályzatában.

A KMOV televízió beszámolója szerint Niakea Williams otthon volt, amikor egy tanár felhívta, hogy fia, Michael pánikba esett. A nő azonnal bement az iskolába, ahova beengedték, és az egyik tanár fogadta, aki ismerte. Az anya azonnal fiához sietette, és az osztályteremben nyugtatta, amikor az igazgató odament hozzá, és közölte vele, hogy megszegte az iskola szabályzatát azzal, hogy belépéskor nem írta be a nevét a vendégkönyvbe.

Az anya ekkor elmagyarázta az igazgatónőnek – akivel egyébként pont előző nap beszélgetett egy másik ügyben -, hogy miért sietett be fiához, és mondta neki: hozza a vendégkönyvet, aláírja. Ekkor az igazgató közölte, hogy arra már semmi szükség, mert kihívta a rendőrséget. Nem sokkal később négy rendőr jelent meg az iskolánál, mert „engedély nélküli belépés történt”, az iskolát pedig majdnem negyed órára lezárták, mintha egy fegyveres ámokfutó járkálna szabadon az épületben.

A nőt a rendőrök megbilincselték, és bevitték a rendőrségre, ahol birtokháborítás vádjával indítottak eljárást ellene.

A KMOV beszámolója alatt lévő kommentekben a hozzászólók felháborodva reagáltak az esetre, és elítélték az iskola eljárását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik