Közélet

Ki akarták rúgni, mert megmentett egy öngyilkosjelöltet

Az volt a baj, hogy magához vette a srácról elvett borotvát, és ezzel megsértette az iskola szigorú fegyverellenes szabályait.

Az amerikai iskolákban bevezetett és sok esetben túlzásba vitt zéró tolerancia áldozata lett majdnem egy virginiai középiskolás lány, egy jócselekedet miatt – jelentette a WAVY televízió. Adrionna Harris első jó cselekedet az volt, hogy elvette egy borotvapengét egy fiútól, aki saját karját vagdosta. A második az, hogy másnap mindezt elmondta egy tanárnak, közölve vele, hogy elvette a gyerektől a pengét, és az nála volt. Igaz, csak nagyon rövid ideig, mert gyorsan ki is dobta azt egy kukába.

Ez azonban elég volt ahhoz, hogy a lányt azonnal felfüggesszék tíz napra, és fegyelmi eljárást indítsanak ellene, mert megsértette az iskolában érvényes nagy szigorú zéró toleranciát, amit a fegyverek viselése ellen hoztak. Hiszen elismerte, hogy nála volt a penge. A körülményekkel az iskola nem törődött. A lány szülei persze meglepődtek és sokkolta őket a lehetőség, hogy lányukat egy jó cselekedet miatt kirúghatják az iskolából.

Az pedig különösen bántotta a szülőket, hogy az iskola teljesen ignorálta őket, és senki sem voltak hajlandó beszélni velük az esettel kapcsolatban. Ez azonban nagyon megváltozott, miután történetükkel felkeresték a helyi WAVY televíziót, és az eset nem kapott először nagy helyi, majd országos figyelmet. Amint az iskolában rádöbbentek arra, hogy az embereknek milyen negatív véleménnyel vannak az eljárásról, rögtön felvették a kapcsolatot a szülőkkel, majd gyors eljárásban eldöntötték, hogy a lányt nem rúgják ki, és felfüggesztését is levették a napirendről.

Arról a cikk nem szól, hogy mi lett azzal a fiúval, akitől a lány elvette a borotvapengét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik