Közélet

Ki akarták rúgni, mert megmentett egy öngyilkosjelöltet

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 03. 21. 18:00

Az volt a baj, hogy magához vette a srácról elvett borotvát, és ezzel megsértette az iskola szigorú fegyverellenes szabályait.

Korábban a témában:

Az amerikai iskolákban bevezetett és sok esetben túlzásba vitt zéró tolerancia áldozata lett majdnem egy virginiai középiskolás lány, egy jócselekedet miatt – jelentette a WAVY televízió. Adrionna Harris első jó cselekedet az volt, hogy elvette egy borotvapengét egy fiútól, aki saját karját vagdosta. A második az, hogy másnap mindezt elmondta egy tanárnak, közölve vele, hogy elvette a gyerektől a pengét, és az nála volt. Igaz, csak nagyon rövid ideig, mert gyorsan ki is dobta azt egy kukába.

Ez azonban elég volt ahhoz, hogy a lányt azonnal felfüggesszék tíz napra, és fegyelmi eljárást indítsanak ellene, mert megsértette az iskolában érvényes nagy szigorú zéró toleranciát, amit a fegyverek viselése ellen hoztak. Hiszen elismerte, hogy nála volt a penge. A körülményekkel az iskola nem törődött. A lány szülei persze meglepődtek és sokkolta őket a lehetőség, hogy lányukat egy jó cselekedet miatt kirúghatják az iskolából.

Az pedig különösen bántotta a szülőket, hogy az iskola teljesen ignorálta őket, és senki sem voltak hajlandó beszélni velük az esettel kapcsolatban. Ez azonban nagyon megváltozott, miután történetükkel felkeresték a helyi WAVY televíziót, és az eset nem kapott először nagy helyi, majd országos figyelmet. Amint az iskolában rádöbbentek arra, hogy az embereknek milyen negatív véleménnyel vannak az eljárásról, rögtön felvették a kapcsolatot a szülőkkel, majd gyors eljárásban eldöntötték, hogy a lányt nem rúgják ki, és felfüggesztését is levették a napirendről.

Arról a cikk nem szól, hogy mi lett azzal a fiúval, akitől a lány elvette a borotvapengét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.