Közélet

Milliókat hagyott a házban az eltűnt albérlő

A dobozokban lévő készpénzre a vécében találtak rá a rendőrök, és a ház tulajdonosa.

A rendőrség azután szállt ki a kínai Jieyang városában álló kétemeletes házhoz, hogy az 2011 óta lakó bérlő hónapokon át nem fizetette ki a bérleti díjat, és a tulajdonos a segítségüket kérte, amikor kiment megnézni, mi lehet az oka a pénz elmaradásának

A Global Times beszámolója szerint a rendőrök felfeszítették az ajtót, ahol egy poros autót találtak a garázsban, valamint több millió jüan készpénzt az első emeleten lévő vécében, dobozokba rejtve. A Times azt nem közölte, hogy pontosan mennyi pénzt hagyott ott a bérlő. Egymillió jüan egyébként nagyjából 36 millió forint.

A rendőrök még nem tudják, hogy a pénz honnan származik, és a bérlőt sem találták meg, de vizsgálják, hogy lehet-e kapcsolat az ügyben egy hasonló esettel, amikor egy albérlő 6,3 millió jüant (228 millió forint)  hagyott az ágya alatt, miután eltűnt.

Albérleti meglepi – kígyó, drogültetvény

2009-ben derült ki Magyarországon, hogy egyesek miként termesztenek marihuanát. Távol-keleti családok házakat béreltek, majd, miután megkérték a bérlőt, hogy ne zargassa őket, egy öntöző- és világítórendszerrel felszerelt marihuanaültetvényt dobtak a bérlemény közepére. A növények gondozását rabszolgaként dolgoztatott honfitársaik végezték, s a főbérlő csak annyit észlelt mindebből, hogy a lakók a bérleti díjjal és a közüzemi számlákkal mindig időben elszámoltak. No meg a lebukáskor, amikor a rendőrség kopogott az ajtajukon.

Egy lány Coventryben bérelt egy lakást, amikor észrevett egy bútor alján egy kis otthagyott meglepetést az előző lakótól: egy 3 méteres kígyót. A szegény boa constrictor a végét járta, ki volt száradva és éhezett. Az új lakó azonban nem ijedt meg, sőt, szárnyai alá vette a kígyót, és visszahozta az életbe. „Csont és bőr volt, úgy nézett ki, mint egy Toblerone csoki” – magyarázta megmentője. Amikor a kígyó jobban lett, szakemberek vitték el a lakásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik