Közélet

Rossz ajtón próbált bejutni részegen, lelőtte a szomszéd

Szent Patrik napi buliból ment haza a huszonhét éves tűzoltó, nem találta a saját ajtaját.

A barátai rakták taxiba és küldték haza Szent Patrik éjjelén a 27 éves Sam Keent, a texasi Houstonban miután kiutasították egy bárból mondván, túlságosan részeg. A szabadnapos tűzoltót rendben le is szállították, ám ő nem a saját, hanem a szomszédja ajtaján próbált meg bejutni kulcsaival. A 64 éves hölgy megijedt, azt hitte be akarnak törni hozzá, ezért lőfegyvert vett elő és lelőtte az ajtóval próbálkozó Keent –írja a CBS News.

Sam Keen

„Senki sem követett el végzetes hibát, a tragédia szerencsétlen véletlenek összejátszásának köszönhető” – nyilatkozta Annise Parker, Houston polgármestere.

A hatóságok beszámolója szerint az idős hölgy este 9.30-kor halott furcsa zajokat a bejárati ajtaja felől. Kilesett az ablakon, és látta, hogy egy férfi próbál bejutni a házába. Azt mondta, többször hangosan felszólította a behatolót, hogy menjen el, mert fegyvere van és lőni fog. Mivel a férfi nem reagált, a nő kétszer az ajtóra lőtt, majd hívta a segélyhívót. A mentő perceken belül a helyszínre ért, Sam Keent kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Keen és a felesége alig egy éve költöztek a környékre, a féri 2010 óta volt tűzoltó, előtte a tengerészgyalogságnál szolgált. A hatóságok vizsgálják az őt lelövő idős nő felelőségét a történtekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik