Közélet

Halott kisbabájukért perelnek a szülők Egerben

A tarnabodi pár szerint téves volt a diagnózis és félrekezelték azt a féléves csecsemőt, akit 41 fokkal szállítottak kórházba – írja a Blikk.

A kicsin sem a gyógyszer, sem a hűtőfürdő nem segített. A család a tarnabodi otthonukból az egri Markhot Ferenc Kórház sürgősségi osztályára rohant, ahonnan a csecsemőosztályra küldték őket, de a szülők állítása szerint sehol sem vizsgálták meg a babát – írja a Blikk.

Végül az Agria Ügyelet Kft.-nél az orvos azt mondta, vírusos fertőzése van a picinek, és hazaküldte a családot. Csakhogy a kislány nem lett jobban, ezért vissza kellett menni vele a rendelőbe. Ekkor már megállapították az agyhártyagyulladást, de hiába, a kislány meghalt.

A szülők feljelentése után két gyanúsítottja van az ügynek, akikkel szemben vádat emel az ügyészség. Ők foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt állnak bíróság elé. Emellett a kórházzal és az ügyelettel szemben jelenleg kártérítési per is folyik, amely során a pár összesen húszmillió forintot kér a két intézménytől – közölte Ábrahám László, a család ügyvédje.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!