Közélet

A pincébe falazta feleségét – Valentin-napon

Nyolc év börtönbüntetést kapott egy német férfi, miután megölte a feleségét.

A most 52 éves férfi még 2008-ban fojtotta halálra feleségét, miután összevesztek Valentin-nap reggelén a fürdőszobában – jelentette a The Local német kiadása. A Bonn közelében található Königswinterben élő férfi a bíróság előtt elmondta: gyakran voltak heves vitái feleségével, kapcsolatukat állandó veszekedések jellemezték. Elmondása szerint a halállal végződött veszekedés közben felesége fellökte, mert nem válaszolt egy kérdésére, ami után ő is taszított egyet a nőn, aki elesett, beverte a fejét, és erősen vérezni kezdett. Majd üvöltve a férfira támadt.

Az esetről szóló beszámolóban meg nem nevezett férfi a bíróság előtt elmondta: ekkor „valami bekattant” nála, és torkon ragadta feleségét, akinek nyakát addig szorította, amíg a nő meg nem halt. A férfi ezután a pincébe vonszolta a holttestet, és befalazta. Majd sikerült lányaival és barátaival elhitetnie, hogy a nő egy vita után lelépett, hogy új életet kezdjen. A férfi mindenesetre tényleg új életet kezdett, egy új feleséggel, akivel abban a házban éltek, ahol előző felesége a pincébe volt falazva.

A nőt egészen 2012-ig senki sem kereste. Akkor azonban egyik lánya – aki akkor 21 éves volt – bejelentést tett anyja eltűnéséről a rendőrségen, valamint a sajtó, egészen pontosan egy megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó televíziós műsor segítségét kérte. A rendőrség ezután hamar kiderítette, hogy a nő „minden nyom nélkül tűnt el”, és nyomozásba kezdett. A holttestet végül a megtört férj mutatta meg a rendőröknek, amikor a hatóságok kertjének felásására készültek.

A férfit hétfőn mondta ki bűnösnek felesége megölése miatt a bíróság, és nyolc évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik