Közélet

Rendőr volt a 85 éves feleséggyilkos

rendőrautó (rendőrautó)
rendőrautó (rendőrautó)

Őrjöngött, ezért a rendőrök benyugtatóztatták azt a 85 éves férfit, aki - a gyanú szerint - meggyilkolta 79 éves feleségét, s házi őrizetét tölti XV. kerületi lakásában - írja a HavariaPress. A valamikori rendőr alezredest, aki önvédelemnek próbálja a gyilkosságot beállítani, már előállításakor is le kellett szedálni, nehogy kárt tegyen magában.

A gyanú szerint a 85 éves N. István hétfőn este fél 8-kor végzett 79 éves feleségével XV. kerületi Páskomliget utcai lakásukban. A rendőrség tájékoztatása szerint veszekedés közben ragadott kést a férfi, s azt feleségébe döfte. Az asszony a helyszínen életét vesztette, a férfi magával is végezni próbált. A hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi brutális kegyetlenséggel ölt: felesége mellkasába háromszor vágta bele a kést, s az asszony száját is átvágta. Nem valószínű, hogy komolyan végezni akart magával a gyilkosság után: a magának okozott sérülések felszínesek voltak, mikor elfogták.

Fotó: MTI/Lakatos

A férfi – hozzátartozója állítása szerint – a Belügyminisztérium III/3-as osztályán volt nyugállományba vonulása előtt rendőr alezredesként állományban, korábban is bántalmazta már feleségét. Hat héttel a gyilkosság előtt a radiátornak vágta az asszony fejét. A nő akkor kihívta a rendőröket, a férfi pedig – felületi sérülést okozva – megvágta magát, hogy úgy tűnjék, az áldozat ő, nem pedig a felesége. A férfi hozzátartozója elmondta, hogy – bár az nem igaz, hogy hosszú házasságuk alatt a férfi folyamatosan verte feleségét – folyamatos lelki és anyagi terror alatt tartotta a volt rendőr alezredes az asszonyt.

A gyanúsított szomszédjai megdöbbenéssel fogadták, mikor az idős férfi a gyilkosság után megjelent a házban, mert a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba, hanem házi őrizetét rendelte el. Szomszédjai éppen a rendőri behatoláskor feltört zárat, s a védőrácsot javították, mikor a férfi vigyorogva megjelent, s elzavarta őket.

Pénteken a szomszédok riasztották a házi őrizeteshez a rendőröket, mert az idős férfi őrjöngött. A rendőrök benyugtatóztatták a férfit, majd a lakásban hagyták. Már előállításakor is be kellett nyugtatózni, mert akkor is tombolt, még a rendőrautóban is össze-vissza dobálta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik