Közélet

Terhes lehetett a Kőbányán megölt lány

A lányom barátjának apja a gyilkosság után felhívott és azt mondta, hogy Brigi gyermeket várt – mondta a Borsnak a gyászoló édesapa.

Az apa szerint a patológiai jelentésből derül majd ki, hogy valóban egy születendő gyermek életét is elvette-e a gyilkos, akit pénteken fogott el a rendőrség – írja a Bors. Mint kiderült, a beismerő vallomást tett 33 éves Gy. Attila a szülei házában, az ő pénzükből élt. A jól szituált családból származó balassagyarmati fiatalembert vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték.

Kényszerítették-e prostitúcióra?

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője közölte: Gy. Attila első, balassagyarmati kihallgatásán még tagadta a bűncselekményt, később, Budapesten beismerte. Miután a lány az autójába ült, a Zágrábi utcában leparkoltak egy trafóház mellett. Itt konfliktus alakult ki köztük, és a férfi tizenkilencszer megszúrta a tinédzsert. Azt még nem lehet tudni, hogy szexuális aktus megelőzte-e a gyilkosságot.

Korábban a Bors arról írt, hogy a szülők szerint Brigittát kényszerítették arra, hogy prostituáltként dolgozzon. Ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg.

Március 4-én ölték meg

Ahogy azt szombaton megírtuk a gyilkosság feltételezett elkövetőjét őrizetbe vette a rendőrség. A 33 éves balassagyarmati férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy járókelő figyelt fel március 4-én reggel a földön fekvő fiatalkorú nőre. A helyszínre érkező mentők megállapították a halál beálltát, a rendőrségi szemlebizottság pedig azt, hogy a 17 éves lány, aki valószínűleg prostituált volt, bűncselekmény áldozata lett.

A tanúkihallgatások és az adatgyűjtés eredményeként a BRFK életvédelmi osztályának nyomozói azonosították a bűncselekmény gyanúsítottját. A rendőrség adatai szerint Gy. Attila március 4-én 2 óra és 3 óra között a kőbányai Zágrábi utcában egy trafóház mellett, egy ott leparkolt gépjárműben leszúrta a fiatalkorú lányt, azután a holttestet kitette a járműből, majd elhajtott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik