Közélet

Kényszeríthették a prostitúcióra a Kőbányán megölt lányt

Brigitta szülei szerint a lány a környezetéből kényszeríthette valaki, hogy a testét árulja – írja a Bors.

Az áldozat temetésére a gyászoló családtagokon kívül a lány barátai is szép számmal elmentek. Megjelent Brigitta barátja is, a lány a fiatalembernél lakott a gyilkosságot megelőző hónapokban. A férfi a temetésen hangoskodott, a pap és a kihívott rendőrök nyugtatták meg – derül ki a Bors cikkéből.

A szülők korábban a Borsnak elmondták: a lányuk nem volt prostituált. Állításukat továbbra is fenntartják, ugyanakkor úgy vélik: Brigittát valaki a környezetéből arra kényszerítette, hogy álljon ki az út szélére. A tettes így figyelhetett fel a törékeny lányra, aki beszállt a kocsijába. A szülők szerint a Brigit kényszerítők is számolhatnak büntetőjogi következményekkel.

Ahogy azt szombaton megírtuk a gyilkosság feltételezett elkövetőjét őrizetbe vette arendőrség. A 33 éves balassagyarmati férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy járókelő figyelt fel március 4-én reggel a földön fekvő fiatalkorú nőre. A helyszínre érkező mentők megállapították a halál beálltát, a rendőrségi szemlebizottság pedig azt, hogy a 17 éves lány, aki valószínűleg prostituált volt, bűncselekmény áldozata lett.

A tanúkihallgatások és az adatgyűjtés eredményeként a BRFK életvédelmi osztályának nyomozói azonosították a bűncselekmény gyanúsítottját. A rendőrség adatai szerint Gy. Attila március 4-én 2 óra és 3 óra között a kőbányai Zágrábi utcában egy trafóház mellett, egy ott leparkolt gépjárműben leszúrta a fiatalkorú lányt, azután a holttestet kitette a járműből, majd elhajtott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik