Közélet

Megölte főnökét, mert kéretlenül lefényképezte

Egyszerűen odasétált 61 éves munkaadójához, majd négyszer megszúrta. Állítása szerint azért, mert engedélye nélkül készített róla fotót, és azt felrakta az internetre.

A gyilkosság húsz vendég szeme láttára történt egy floridai étteremben – jelentette a helyi sajtó. A vendéglőben mosogató fiúként dolgozó Tilus Lebrun a nap legforgalmasabb pontján sétált oda a West Bocai étterem tulajdonosához, majd egyszer hátba, és háromszor oldalba szúrt a 61 éves férfit. Azután rátámadt egyik munkatársára is, és elmenekült a helyszínről. Az étterem tulaja, Dimitrios Karaloukas a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe, a másik áldozat azonban életben maradt.

Dimitrios Karaloukas – azért halt meg, mert engedély kérése nélkül lefényképezte egyik munkatársát, a neten osztva meg a képet
Fotó: Facebook

Lebrunt az étterem közelében fogták el a helyi rendőrök, akiknek a haiti származású férfi azt állította, azért támadt rá főnökére, mert Karaloukas az engedélye nélkül lefényképezte, majd a felvételt az interneten tette közzé. A felvételt az esettel foglalkozó helyi újságírók azonban még nem találták meg. A rendőrség közlése szerint Lebrun többször is elismételte a rendőröknek, hogy csak az vezette a támadáshoz, hogy engedélye nélkül készített róla fényképet főnöke. „Meg kell tanulniuk tiszteletet tanúsítani a másik iránt” – magyarázta állítólag Lebrun a rendőrségen.

Lebrun – akit egyes hírekben 36, máshol 42 évesnek említenek – Haitiről érkezett az Egyesült Államokba még 2005-ben, és ismerősei szerint keményen dolgozó „jó ember” volt, aki három, Haitin maradt gyermekének küldte a Floridában keresett pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik