Közélet

Simon a Nemzetbiztonsági Hivatalt is átverte

A volt MSZP-s képviselőt többször is átvilágították, de egyszer sem említette millióit.

Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Mesterházy Attila szocialista pártelnök korábbi helyettese az anyagi helyzetével és jövedelmi viszonyaival összefüggésben kitöltött kérdőíven egyik alkalommal sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát.

A nemzetbiztonsági átvilágításokra azért volt szükség, mert Simont 2008-ban a Gyurcsány-kormány, 2009-ben pedig a Bajnai-kormány munkaügyi államtitkárának nevezték ki.

A lapinformáció kapcsán a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi jövő szerdára. Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke szerint Simon Gábor “a C típusú vizsgálatában is hazudott”. Közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi titkosszolgálati vezetést is, valamint a nemzetbiztonságért felelős akkori minisztereket.

Simonnál volt a befutó

A Blikk közben azt írta, Simon Gábor háza volt a Budapest–Bamako rali végállomása tavaly és tavalyelőtt. Legalábbis a volt MSZP-s politikus bissau-guineai útlevelébe bejegyzett címéhez érkeztek a rali résztvevői. A verseny egyik szervezője az a Welsz Tamás volt, akinek a széfjében megtalálták Simon Gábor hamisított bissau-guineai útlevelét a nyomozók.

Friss hír Simon Gáborról az is, hogy az ügynek már három gyanúsítottja van, miután a Központi Nyomozó Főügyészség a mandátumáról lemondott volt szocialista képviselő ellen az adócsalás, magánokirat-hamistás és közokirattal visszaélés bűntette miatt folyó eljáráshoz egyesített más, korábban a rendőrségen indult nyomozásokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simon Gábort szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Olvasói sztorik