Közélet

Az Amazonas dzsungeléből került elő egy Barcelonából elrabolt kislány

A kilencéves lányt egy 35 éves férfi vitte magával Spanyolországból. Bolívia sűrű esőerdeiben találták meg őket.

A hét hónapja keresett kislányt a dzsungel mélyén, egy kunyhó padlóján aludva találták meg a bolíviai hatóságokkal együtt dolgozó spanyol rendőrök, egy kakaótermesztő vidéken – jelentette a The Local spanyol kiadása. Elrablóját, a 35 éves Grover Moralest a bolíviai hatóságok letartóztatták, és emberrablás, valamint nemi erőszak vádjával indítanak eljárást ellene. A történettel kapcsolatban azonban egyelőre sok a kérdés.

A kilencéves barcelonai kislány eltűnését tavaly augusztusban jelentették a katalán hatóságoknak a lány marokkói szülei, akik az első hírek szerint „nyaralni” engedték el egy hétre a szomszédjukban élő barátjukkal, Moralesszel, akinek jogi iratok aláírásával hivatalosan engedélyezték, hogy egy hétre magával vigye kirándulni Bolíviába. Azután jelentették eltűnését, hogy nem tudtak velük kapcsolatba lépni pár nappal megérkezésük után.

Morales a bolíviai sajtónak azonban azt állította, hogy a szülők engedélyezték neki, hogy feleségül vegye a lányt, a muzulmán szokásoknak megfelelően. Elmondása szerint abban állapodtak meg, hogy arannyal fizet a kilencéves lányért, amit a kislány csempészett volna vissza Spanyolországba. Ez azonban soha nem történt meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a lány szülei csak azért jelentették-e gyerekük elrablását, mert nem kapták meg az érte kért aranyat.

Mindenesetre egy hónappal a lány eltűnése után a Bolíviába utazott spanyol rendőrök már Morales nyomában voltak, aki ekkor a dzsungel mélyére menekült, ahova már csak bozótvágókkal lehet utat törni. A férfi állítólag arra kényszerítette a kislányt, hogy kakaóültetvényeken dolgozzon. Végül azután bukkantak nyomára, hogy a helyi kakaótermesztők megunták a spanyol rendőrök jelenlétét területükön, és ők is kutatni kezdtek a férfi után. A kislányt március nyolcadikán sikerült kimenteni. A gyerek a spanyol rendőrök elmondása szerint sírni kezdett, amikor végre újra spanyol szavakat hallott, a dzsungel azon területén beszélt indián nyelv helyett.

Morales ellen egyébként korábban már vádat emeltek két lánytestvére megerőszakolása miatt, de a vádakat a lányok – anyjuk nyomására – visszavonták.

A kilencéves kislány közben orvosai vizsgálaton esett át, és a beszámolók szerint nemsokára újra találkozhat szüleivel, akiknek nem kevés kérdésre kell majd válaszolniuk a spanyol rendőrségen, amely már vizsgálja, hogy haszonszerzésből engedték, hogy Moralesszel menjen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik