Közélet

Vádemelés a miniszterrel ütköző ralis ellen

A versenyző tavaly szeptemberben karambolozott Hende Csaba szolgálati gépkocsijával, ő az egyetlen vádlott - számol be a Blikk.

A vádhatóság szerint a raliversenyző Vincze Márton a karambol egyedüli felelőse, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád – írja a lap.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hende Csaba honvédelmi miniszter szeptemberben szenvedett balesetet Nógrád megyében, amikor szolgálati autójával egy szécsényi lakossági fórumra igyekezett. Frontálisan karamboloztak ugyanis a kocsiját tesztelő Vincze Mártonnal a szerpentines útszakaszon. Nem Hende, hanem a sofőrje vezetett. Kórházba vitték a minisztert és az autójában ülő másik két embert, a sofőrt és a tárcavezető tanácsadóját is. Megsérült a versenyző és utasa is.

A versenyző a rendőrségi nyomozás során tagadta a tesztelést, és azt is, hogy átsodródott volna a felezővonalon.

Az ügyészség nem árult el részleteket a szakértők megállapításaiból, de a lap szerint az, hogy a versenyző az egyetlen vádlottja a balesetnek, arra utalhat, hogy a helyszíni szemle nem támasztotta alá állításait. Ha bebizonyosodna a ralis bűnössége, maximum egyéves elzárás lehet a büntetése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik