Belföld

Hende-baleset: a többi sérült állapota is stabil

Hende kórházban (hende csaba)
Hende kórházban (hende csaba)

A honvédelmi miniszter csütörtöki autóbalesetének valamennyi Budapesten kezelt sérültje stabil állapotban van. A tárcavezetőt délelőtt hazaengedik, a többi sérültet még megfigyelik.

A minisztert sem műteni, sem gipszelni nem kellett. Vállficamát helyrerakták, az éjszaka nyugodtan telt. Egy rögzítőkötéssel kiengedik a kórházból. A másik mentőhelikopterrel a kórházba szállított sérültet – aki fedett hasi sérülést szenvedett – néhány napra megfigyelésre bent tartják – közölte Honvédkórház parancsnoka.

Szabó István elmondta, hogy csütörtök éjszaka a miniszteri autóban ülő másik két embert, a gépkocsivezetőt és a tárcavezető tanácsadóját is a budapesti Honvédkórházba vitték. Hende Csaba tanácsadója zúzódásokkal érkezett az intézménybe. A miniszteri autó sofőrje szegycsonttörést szenvedett a baleset során, őt a salgótarjáni kórházból szállították át.

Mint azt korábban megírtuk Hende Csaba péntek reggel Facebook-oldalán közölte, hogy jobban van és mint írta, “remélhetőleg néhány nap múlva minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik