Közélet

Kiégett egy tűzoltóság, mert nem volt oltóberendezés

A lángok martalékává vált egy 90 milliós tűzoltókocsi, a helyreállítás pedig félmilliárdba fog kerülni.

Az angliai Norfolk egyik kisvárosába hétfő éjfél után riasztották a megyei tűzoltókat, miután a közeli rendőrkapitányságon valaki észrevette, hogy tűz ütött ki nem máshol, mint a tűzoltóság szomszédos épületében – jelentette a BBC. A lángok az alig nyolc tűzoltót foglalkoztató tűzoltóság garázsában törtek fel, ahol ott állt a város egyetlen tűzoltóautója.

Az esetből nem lett volna pusztító tűz, ha a 2006-ban átadott épületben lett volna automata oltóberendezés, és tűzriasztó, amelyek felszerelést rendszeresen szokták ajánlani a tűzoltók az embereknek – közölte a megyei tűzoltóparancsnok helyettese a BBC-vel. Ha lett volna automata oltórendszer, akkor az nagyon hamar eloltotta volna a lángokat – jelentette ki Roy Harold.

A leégett kisvárosi tűzoltóság – nem volt automata oltóberendezés
Fotó:BBC

Downham Market tűzoltóságán senki sem volt, amikor az kigyulladt, és senki sem sérült meg a garázst teljesen elpusztító lángoktól. A tűzben kiégett a város egyetlen tűzoltóautója is, amelynek cseréje 250 ezer fontba, azaz nagyjából 93 millió forintba fog kerülni. Egy új tűzoltóépület pedig nagyjából 1,5 millió fontba (560 millió forint) kerül – közölte Harold.

A város egyébként nem maradt védtelen. A tűzoltóságon dolgozó nyolc tűzoltó már kapott is új felszerelést, és egy új tűzoltókocsit, amelyet a rendőrségnél tárolnak. Remélhetőleg a rendőrkapitányság már fel van szerelve tűzriasztóval és automata oltóberendezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik